Dag #7 – Pukekohe – Paihia

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

En nu zijn we helemaal begonnen… de eerste grote rit van de vakantie: 391km in ongeveer 7 uur (en dan hebben we doorgereden). Vanuit Pukekohe zijn we naar Paihia in de Bay of Islands gereden. Daarbij hebben we een kleine omweg gemaakt, door via het Waipoui Kauri Forest te rijden. Dit is een stuk van ongeveer 30 kilometer dwars door een regenwoud. Hierin stikt het van de scherpe (haarspeld)bochten, en kun je doorgaans niet veel meer dan 50 meter vooruit kijken. Zolang er niemand voor je zit wel een heel leuk stuk om te rijden.

Halverwege het bos staat de “Tane Mahuta” oftewel de koning van het bos: een boom die naar schatting ongeveer 2000 jaar oud is (heb al voorgesteld het ding om te zagen, dan weten ze het zeker). Met een doorsnede van ongeveer 13 meter en een stam van 17 meter hoog is het de op drie-na-grootste boom ter wereld. Vivian heeft een paar foto’s gemaakt, maar geloof me als ik zeg dat hij in het echt nog groter is.

Daarnaast uiteraard ook gedurende de rest van de route heel veel mooie uitzichten gehad: eerst over de gebieden en baai bij Auckland, ook de bergen aan de westkust, de stukken relatief platteland halverwege, en een stuk langs de baai bij Opononi.

Aangekomen in Paihia heerlijk gegeten bij de lokale “Rib Shack” en nog wat rondgewandeld en genoten van het heerlijke weer.

Panaroma vanuit Paihia

This entry was posted in nieuw-zeeland

Één reactie op "Dag #7 – Pukekohe – Paihia"

  • ozze pap 15 januari 2016 at 06:57

    ik bin jeloers. aas ik dees bielde zi-j denk wer terug.

Reacties zijn gesloten