Dag #9 – Rotorua – Paihia

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

En voor vandaag stond er weer een reisdagje op de planning: 455km om precies te zijn, en de schatting was dat we hier toch wel minstens vijf uur op zouden rijden. Maar in het Northland regende het behoorlijk, en was het nogal druk op de weg. Daarnaast was voor het gemak ook een stukje snelweg afgezet, en met een omleidingsroute van 30km gooide dat ook nog wat vertraging op. (Want 30 km in het platteland, doe je toch al minstens een half uur over, zeker als je in een lange stoet rijdt).

Maar goed, een bijna 7 uur na vertrek kwamen we dan toch aan in Rotorua. Vivian had het hotel geboekt, en dat bleek op 500 meter van een geiser af te liggen. En net bij die geiser hadden we voor vanavond een reservering… Ideaal dus.

Eerst hebben we in het geiserpark een rondleiding gehad, met wat uitleg over de geisers en de mudpools. Voor jullie idee: het is een gat in de grond, midden in een soort marslandschap, waar ongeveer eens per anderhalf uur een grote hoop stoom en water uitkomt (30 tot 50 meter hoog). Best impressive dus. Had ik trouwens al gezegd dat onze hotelkamer ook precies uitkijkt op deze geisers?
Na de rondleiding kregen we wat uitleg over wat de Maori hier vroeger deden, en daarna kregen we een “culturele avond” door de Maori. Eerst werden we traditioneel welkom geheten, werd er wat gedanst en met balletjes gespeeld. Daarna werd er haka opgevoerd, en daarna was er voor de mannen de kans om ook een haka te oefenen. Mogen jullie raden wie er vooraan stond met z’n vlaggetje? Jaja, ik heb ook ge-haka-t.

Daarna kregen we in het restuarant redelijk traditioneel Maori eten, wat ook op Maoriaanse (is dat een woord? vast niet) wijze was klaargemaakt. Lekker varken, lam en kip wat heel erg lang op hete stenen en onder natte lappen is gegaard en gestoomd en dus botermals was.

Na het eten konden we nog een keer naar de geisers lopen, en gezien het nu wat rustiger op het park was en we een erg goede gids hadden nu pas echt kunnen zien wat voor kracht er achter zo’n geiser zit.

Kortom, het was weer een mooi dagje. (Op de regen na dan… we zijn een klein beetje natgeregend)..

Gradje out.

This entry was posted in nieuw-zeeland

2 reacties op "Dag #9 – Rotorua – Paihia"

  • Claudia 12 januari 2016 at 11:42

    Verzopen gradje en co dus? 😉

  • Thei 13 januari 2016 at 02:17

    Wat een prachtig verslag zo ver. En ben toch jaloers hehe.
    Lijkt me ook een mooie ervaring die jullie hier hebben opgedaan 🙂
    Veel plezier!!

Reacties zijn gesloten