Dag #14 – Palmerston North – Rosa Stud – Wellington

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

Na een full English breakfast gingen we vandaag eerst een half uurtje op weg naar de Rosa Stud: een stal waar ze Welsh ponies hebben: het ras waar Vivian zo gek op is, en waar zij altijd foto’s van maakt. We werden enorm hartelijk ontvangen door Ann, en zijn daarna samen met haar de wei in gelopen. En wát een wei: niet zoals bij ons gewoon een groot grasveld, maar een heuvelachtig landschap, midden tussen grote bergwanden met bomen en gras.

Voordat we de wei in liepen vroeg Ann ons nog of onze schoenen nat mochten worden; eh, ja. Nadat we de eerste ponies hadden gezien liepen we door naar de volgende wei en daar kwamen we een klein riviertje tegen wat over hun terrein liep. Ik dacht nog: hoe cool, gewoon een eigen riviertje in je achtertuin. Voorzichtig stapten Vivian (met grote spiegelreflex) en ik (met grote, eh.. telefoon?) over de stenen die boven het water uit kwamen, en zochten zo de weg naar overkant. We liepen weer wat verder, en toen kwamen we weer hetzelfde stroompje tegen. Maar nu kwamen er geen stenen meer boven het water uit. Kak. Dan maar een route zoeken met de hoogste stenen, en halverwege ergens glij ik met m’n voet van een steen af: schoen + sok + voet: doorweekt. Op dat punt had ik ook zoiets van F*ck it, en heb ik maar beide voeten in het water gezet. Eigenlijk ook nog best lekker, aangezien het op dat moment 31 graden was, en het stroompje dus eigenlijk nog wel verkoelend was. En het riep weer helemaal het kleinejongetjesinstinct in me op: lekker dabben door de beek, net als vroeger.

Na zo weer wat verder te lopen kwamen we nog meer ponies tegen en we begonnen door te hebben dat ze het hier heel erg goed hebben: mooie groene weides, riviertjes en bomen. Na nog drie keer hetzelfde riviertje overgestoken te hebben kwamen we ook de laatste drie ponies tegen. Het leuke was ook dat ze meerdere geitjes hadden, waarvan er één vast bij de ponies meeliep en niets met de rest van de geiten te maken wilde hebben.

Na ons wildernisavontuur (wat echt schitterend was) hebben we bij Ann op het terras heerlijk uitgebreid geluncht en veel gekletst. Rond een uur of drie zijn we toen toch maar vertrokken richting Wellington, in een auto die van binnen enorm heet was. Airco dus vol aan en rijden maar. In plaats van de snelste weg (de “1”) gekozen voor de iets mooiere route (de “2”) en wederom genoten van de schitterende uitzichten. Nadat we bij het hotel in hartje Wellington zijn aangekomen nog een rondje door de stad gewandeld en heerlijk gegeten bij een pizzeria.

Nu lekker nog wat relaxen, en dan morgen de Lord of the Rings tour!

This entry was posted in nieuw-zeeland

Één reactie op "Dag #14 – Palmerston North – Rosa Stud – Wellington"

  • Jeanne 17 januari 2016 at 12:39

    Wat een pracht om deze natuur te zien. Wederom schitterende foto’s. Grad wil jij ook eens een paar foto’s maken met Vivian zodat wij haar ook eens zien!!!!! Groetjes en veel plezier nog van ons.

Reacties zijn gesloten