Dag #17 – Christchurch – Dunedin

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

Alsof we gisteren nog niet genoeg gereisd hebben, mochten we vandaag ook weer de nodige uurtjes in onze auto doorbrengen: ons reis vervolgde zich richting Dunedin.

En voor het eerst sinds het begin van onze vakantie hadden we een “saai” uitzicht: gewoon hele stukken highway, vergelijkbaar met onze N-wegen. Alles plat, geen berg in zicht. Links en rechts gras, bomen en hoogspanningsmasten. Voor het gemak ook nog een grijze, bewolkte lucht en een buitentemperatuur van rond de 18 graden. Het leek wel alsof we in Nederland zaten! (Al begrijp ik dat het daar nu nog net wat kouder en witter is 😉 )

We zijn onderweg nog wel even bij de Moeraki Boulders gaan kijken: een rare soort ronde stenen op het strand. Hier heeft Vivian nog wat met haar camera geëxperimenteerd, en heb ik wat op die keien lopen dansen.

Dunedin is dan wel weer een mooie stad die erg Brits aan doet. We slapen in een Bed & Breakfast met gemetselde muren, en een redelijk “traditionele” inrichting.

Tot morgen!

This entry was posted in nieuw-zeeland