Dag #19 – The Catlins – Te Anau Downs

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

Lief dagboek. Vanmorgen stapten we na het ontbijt en het geklets met wat andere gasten in de B&B rond half tien in de wagen. Het einddoel was Te Anau Downs, maar op aanraden van de andere gasten in de B&B namen we hiervoor een kleine omweg door The Catlins. Dit is een verzameling van reservaten en andere bijzondere natuurdingen, die erg de moeite waard was.

Naast een bijzonder mooi uitzicht door de heuvels, hadden we ook weer stukken regenwoud, en dorre vlaktes. Een van bijzondere stops was een waterval op 10 minuten lopen van de doorgaande weg. Erg mooi om te zien, voor Vivian leuk om weer te experimenteren met de camera, voor mij leuk om wat over de rotsen heen te wandelen 😛

Daarna begon het helaas steeds steviger te regenen, waardoor we besloten een andere mooie wandeling over te slaan. We hebben wel nog ergens wat geluncht en hebben daarna onze reis voortgezet. De volgende stop was “Slope Point”, dit is het aller zuidelijkste punt van het zuidereiland. Na een grindweg van ongeveer 10 kilometer kwamen we aan bij een parkeerplaats, en daarna was het nog ongeveer 20 minuten lopen tot aan de kustlijn. Hier stond een bordje dat meldde dat we het zuidelijkste punt hadden bereikt. De terugweg naar de auto was wat zwaarder: stevige wind en een gedeelte berg op wandelen, maakte het dat we blij waren dat we weer in de auto zaten.

Daarna vervolgden we onze reis naar Te Anau, en met name het laatste stuk was echt schitterend. In de verte de bergen, gehuld in mist. Daarvoor een woeste hei, met veel oranje en paarse tinten met midden daar doorheen een zwart lint waar wij overheen mogen rijden.

In Te Anau hebben we wat proviand ingeslagen, de auto volgetankt en de cruise voor morgen geboekt. Dit is namelijk het laatste dorpje voor het fjordengebied hier, en hierna kunnen we niet meer tanken of boodschappen doen.
Ons verblijf voor de komende twee nachten lag nog 20 kilometer verder, en rond zeven uur kwamen we hier dan eindelijk aan. Bij gebrek aan internet (dedicated satellietlijntje huren is wat prijzig, en is dan nog steeds tergend traag, aldus de eigenaar), hebben we lekker  weer een stuk van Lord of the Rings gekeken.

This entry was posted in nieuw-zeeland