Dag #26: Nelson

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

Een apart dagje vandaag: toen we wakker werden, regende het buiten behoorlijk. We hadden voorgenomen om ’s morgens wat door Nelson te gaan wandelen, maar door de regen hadden we maar de auto gepakt en zijn we op zoek gegaan naar een plek om te ontbijten. Daarna was het droog, en zijn we toch maar het centrum in gedoken.

En terwijl we aan het lopen waren, werd het steeds zonniger en warmer, waardoor we lekker door blijven lopen en zo de hele stad verkenden. In de hoofdstraat was er ook nog een klein festival met straatartiesten, waar we ook nog even bij hebben staan te kijken. Erg leuk!

Daarna was het de bedoeling dat we gingen quad-rijden: we hadden bij de plaatselijke VVV namelijk een folder gevonden, en reden vol goede moed naar deze plaats. Na er de eerste keer voorbij te zijn gereden, kwamen we er later ook achter waarom: het hek was gesloten en er leek verder ook geen leven te zijn.

Toen zijn we dus maar terug naar Nelson gereden. Vivian herinnerde zich nog dat ze een bord had gezien van het “Founders Museum”… bij gebrek aan betere ideeën daar dus maar naar toe gereden. Dit bleek een openluchtmuseum te zijn, waarin werd getoond hoe de oorspronkelijke kolonisten leefden. Ze hebben diverse (houten) huisjes uit de stad verplaatst naar dit museum, en andere huizen nagemaakt. Op zich wel leuk om doorheen te lopen, maar niet bijzonder spannend.

Daarna nog lekker film gekeken op de hotelkamer, en lekker gegeten in Nelson. Morgen via Picton weer terug naar het Noordereiland. Over een weekje zijn we alweer terug in Nederland! 😮

This entry was posted in nieuw-zeeland