Dag #27: Nelson – Picton – Paraparaumu

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

Alweer zo’n lange reisdag: vanmorgen hebben we eerst nog even genoten van een ontbijt in Nelson: het zonnetje scheen al flink, en de temperatuur ging om negen uur al over de 20 graden heen. Heerlijk dus. Daarna was het een kleine twee uur rijden naar Picton, en we waren nog niet voorbij de eerste berg, en alles werd grijs. De laatste paar kilometers begon het zelfs wat te regenen… hebben wij weer.

Halverwege de route roept Vivian ineens: “Stop!?! Kun je omdraaien?” “Uh, ja hoor?”
Blijkt dat we, zonder het gepland te hebben over de Pelorusrivier te zijn gereden. Voor de kenners onder ons: De rivier waar in de film the Hobbit, de dwergen en Bilbo in houten vaten ontsnapten aan de Elvenkoning en de Orcs.
Toch leuk om nog even stil te kunnen staan bij dit mooie stukje natuur.

In Picton aangekomen was het gelukkig alweer droog, en op een wat stevige wind na zelfs best lekker. Ook hier weer even lekker een rondje gewandeld, wat gegeten, en daarna mochten we opstellen voor de veerboot. Net als de heenweg ging de overtocht heerlijk rustig. De overtocht zelf duurt zo’n vier uur, en neemt je het eerste stuk door de Marlborough Sounds. Schitterende uitzichten, maar wel met een stevige wind. Heerlijk uitwaaien op het voorsteven dus.

Eenmaal de oceaan over, kwamen we bij Wellington aan. Hier scheen de zon volop, en later kwam ik erachter dat ik zelfs een klein beetje verbrand ben. Ook hier weer heerlijk uitwaaien op het achterdek en op de voorsteven… Genieten.

Toen we in Wellington van de boot afkwamen was het nog ongeveer drie kwartier rijden naar Paraparaumu. Hier zitten we aan een klein plaatsje aan zee. Dus na ons diner nog even heerlijk over het strand gewandeld bij een ondergaande zon…

Met name veel onderweg geweest dus, maar wel genoten van de uitzichten, van de wind en van de zon.

This entry was posted in nieuw-zeeland