Dag #28: Paraparaumu – Awakino – New Plymouth

Door Gradje
Dit bericht is onderdeel van de serie Nieuw-Zeeland 2016
Show More Posts

Joow. Zijn we weer…

Vandaag mochten we weer redelijk vroeg op, omdat we toch nog op een schappelijke tijd in Awakino aan wilden komen. Het stukje rijden van 5 uur begon onder een heerlijke blauwe lucht, en een heerlijke 19 graden (het was nog half negen), en steeg gedurende reis langzaam naar 27 graden. Na de nodige stops, kwamen we rond kwart over twee aan in Awakino.

Hier was een ponyhouder, waar we zeker langs moesten gaan aldus Ann, de ponyhoudster die we eerder bij Palmerston North hadden bezocht. Nou, de man waar we nu langs gingen, Karl, had heel wat hectares grond. Na een korte rondleiding langs zijn paarden, reden we op de quad naar zijn “strandhuisje”. Dit was een behoorlijk riant verblijf bovenaan een rots aan de westkust van het eiland. Van hieruit kon je direct de zee zien, en kon je in beide richtingen kilometers ver langs het strand kijken. Werkelijk waar het meest magnifieke uitzicht. Maar, zoals Karl verteld: “Jah, zis is verry nais, jah, but after 10 years, seeing zis 365 days a year, it gets boring” (ja, hij praatte een beetje als Arnold Schwarzenegger. 😛  )

Nadat Vivian en hij hier redelijk wat glaasjes wijn hadden weggetikt (Vivian had geen optie, glas werd gewoon bijgevuld), gingen we weer terug naar zijn huis. Na nog wat ponies gezien te hebben, hebben we hier lekker buiten op zijn terras nog wat gegeten, en veel gepraat over het leven in Nieuw-Zeeland, en over de wereld. De beste man zat namelijk niet zo krap in het geld, en hij had huizen in Duitsland, wilde nog naar Australië of Canada verhuizen, wilde nog een nieuwe winkel in “Possum Merino”, een dure wol die hier van de buidelratten wordt gemaakt, in Duitsland en Nederland opzetten. Hij had in verleden al een paar goedlopende bedrijven gehad, etc… etc… 😛 Vivian had al geopperd dat wij misschien maar hier moesten gaan wonen 😉 Maar gelukkig gaf Karl al aan dat het erg boring was hier.

En zo reden we tegen de ondergaande zon in terug naar New Plymouth, en zijn hier nu net in het hotel aangekomen.

This entry was posted in nieuw-zeeland